Maxus lancerer nu en helt ny elektrisk familiebil - Maxus Euniq6 SUV. Dette er en stor, elektrisk familiebil med en imponerende udstyrspakke og et gigantisk bagagerum. Leveringsklar fra marts 2022.

I flere måneder har der været stor begejstring omkring lanceringen af Euniq6. Maxus har holdt kortene tæt angående information om bilen, og meget få detaljer har været offentliggjort. Frem til nu. Hidtil har Maxus Danmark haft den helelektriske Euniq5 MPV som den eneste personbil, men nu får den selskab af SUV-en, Euniq6 SUV.
Dette er en SUV som leverer max af alt det en familiebil bør indeholde – max bagagerum, max udstyr, max størrelse, max teknologi – kort fortalt max el-bil for pengene.
Det er prisen som er det mest opsigtsvækkende. Alt dette leveres til en lanceringspris fra kun kr. 374.900,- gældende for bestillinger før nytår.

    

En stor el-SUV skræddersyet til familien

Den store familie-SUV har en foreløbig anslået rækkevidde fra 345-465 km (WLTP kombineret/urban) (endelig typegodkendelse er klar i slutningen af november), 70kWt batteripakke, 177 hk og 310 Nm. Bilen kommer med et enormt bagagerum på 754 liter, så pladsmangel vil aldrig være en bekymring. Bagagerumsgulvet kan justeres i to højder, alt efter hvilket behov man har. Bilen måler 4735mm lang, 1860mm bred og 1736mm høj. Akselafstand er på 2760mm og en frihøjde på hele 190mm. Sammenligner man med Volvo XC60, er Euniq6 SUV 4,4 cm længere, 11,2 cm højere og har 286 liter større bagagerum. Med andre ord - denne bil er stor.

Bilen leveres med en 70kWt batteripakke og kan hurtiglades fra 20-80% på 35 minutter i normaltemperaturer og leveres med CCS-ladestandard.
Udvendig leveres bilen blandt andet med et stort elektrisk panorama soltag, Full LED Technology og 18” aluminiumsfælge. Indvendig har bilen et gennemført og moderne interiør, med sorte lædersæder og lækre detaljer.

I forrige uge blev bilen vist for første gang i Norden, da Maxus-forhandlere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Polen var samlet til det store arrangement, Maxus Nordic Summit på Norefjell i Norge. Foran 200 mennesker blev Euniq6 afsløret med et brag, og Maxus-forhandlerne fik endelig anledning til at se bilen på nært hold. Her blev det også meldt ud at Euniq6 er leveringsklar fra marts 2022.

-Vi glæder os meget til at introducere den store SUV på det danske marked. Med et stort, rummeligt bagagerum, masser af udstyr og ikke mindst et flot design, har vi stor tro til at bilen vil blive en familiefavorit. Vi oplever allerede stor interesse for bilen. Euniq6 SUV er bilen som skal sætte Maxus på Danmarkskortet som et personbilsmærke, hvor Maxus allerede er markedsførende indenfor varebiler, siger Country Manager i Maxus Danmark, Steffen Vilstrup.

  
   

Max el-bil for pengene

Videre er der masser af udstyr og el-bil for pengene. Udstyrslisten inkluderer blandt andet atmosfærelys i 64 forskellige farver, trådløs mobillading, Apple CarPlay, elektrisk panorama soltag, Keyless GO, 6-vejs justering af førersædet og et sort, lækkert interiør med moderne detaljer. I tillæg er en række sikkerheds- og førerassistentsystemer inkluderet i den helt nye SUV. Den leveres blandt andet med Adaptive Cruise Control, 360° parkeringskamera, Lane Change Assist, blindvinkelsadvarsel, automatisk nødbremsesystem, parkeringssensor foran og bag, elektronisk stabilitetskontrol og en række andre funktioner.
- Hvis du skal have en bil på denne størrelse, er man normalt på et helt andet prisniveau. Med Maxus Euniq6 får du en stor SUV til prisen i størrelsessegmentet under, tilføjer Steffen Vilstrup.
Ved køb før nytår får du bilen med en max udstyrspakke til en værdi af 70.000 for kr. 0,-.
Maxus Euniq6 er leveringsklar fra marts 2022, men er tilgængelig på forhåndsbestilling hos Maxus-forhandlere allerede nu.

 

Om SAIC Maxus

SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er producenten og ejeren bag SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilproducent. I 2020 solgte de hele 5,6 millioner biler bare i Kina, og har haft enorm vækst de sidste år. Selskabet blev grundlagt i 1958, og er gået fra at være et traditionelt industriselskab til at være en verdensomspændende leverandør af biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ligger SAIC Motors som den syvende største bilproducent, og kendetegnes ved at være en overlegen producent med fokus på udvikling og innovation.
SAIC Maxus blev grundlagt i 2011, og har været på det nordiske marked siden 2018. Siden dengang har det haft succes i de nordiske lande, og er blandt de mest solgte elektriske biler i Norden.

   

Om RSA

RSA er en nord-europæisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936, har RSA udviklet stærke mærkevarer på det skandinaviske marked. Med samarbejdet mellem RSA og Maxus, tager selskabet nu et yderligere skridt ind i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen af den helelektriske serie af nuværende og fremtidige modeller.
RSA har allerede opbygget et stort forhandlernetværk for Maxus der strækker sig over alle de nordiske lande, og som stadig vokser med nye forhandlere.