Endelig er den helt nye familiebil Euniq6 SUV på plads i Danmark. Dette er en SUV som leverer max af alt hvad en familiebil bør indeholde – max bagagerum, max udstyr, max størrelse, max teknologi – kort fortalt max el-bil for pengene.

Frem til nu har Maxus Danmark haft den elektriske Euniq5, men nu får den selskab af SUV-en Euniq6 SUV. Dette er en stor, elektrisk SUV som blandt andet kombinerer en fyldig udstyrsliste og masser af plads med moderne teknologi og lang rækkevidde – dette til en svært konkurrencedygtig pris fra kr. 389.900,-.

Nu er bilen endelig i Danmark, og vil være tilgængelig til prøvekørsel i hele landet.

Importøren RSA viste før jul en prototype af bilen til alle Maxus-forhandlere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Polen på et stort Maxus arrangement på Norefjell Ski & Spa i Norge. Der er store forventninger til bilen, og i denne uge kan du booke prøvekørsel hos alle forhandlere i Danmark.

Euniq6 SUV leveres med 70kWt batteripakke og en opgivet rækkevidde på 354-452 km (WLTP urban/kombineret). Det er dermed en perfekt bil til både hverdag og weekendturen. Den har 177 hk og 310 Nm. On Board Chargeren i bilen kan tage imod 6,6 kW med hjemmelading på WallBox (hvis 22kW), og kan hurtiglades fra 20-80% på ca. 35 minutter i normaltemperaturer. Bilen leveres med CCS-ladestandard.

Max el-bil for pengene

Eksteriøret har et stilrent og sporty design, med en typisk aerodynamisk el-front med ægte SUV-karakter. Bilen måler 4735mm i længden, 1860mm i bredden og er 1736mm høj. Akselafstand er på 2760mm og en frihøjde på hele 190mm.

Med andre ord - denne bil er stor.

Indvendig er bilen rummelig og komfortabel, med sorte skindsæder og moderne detaljer. Den leveres med fem sæder (med god benplads til alle!) og et gigantisk bagagerumpå 754 liter. Bagagerumsgulvet kan justeres i to højder, alt efter hvilket behov man har.

En veludrustet udstyrsliste

Dette er en rigtig godt udstyret el-bil for pengene. Udstyrslisten inkluderer blandt andet atmosfærelys i 64 forskellige farver, trådløs mobil opladning, Apple CarPlay, elektrisk panorama soltag, Keyless GO, 6-vejs justering af førersædet og et sort, lækkert interiør med moderne detaljer. I tillæg er en række sikkerheds- og førerassistentsystemer inkluderet i den helt nye SUV. Den leveres blandt andet med Adaptive Cruise Control, 360° parkeringskamera med cm angivelse (for & bag), varsling ved vognbaneskift, blindsonevarsling, automatisk nødbremsesystem, parkeringssensor foran og bag, elektronisk stabilitetskontrol og en række andre funktioner. En stor touch-skærm er integreret i dashbordet, og indeholder underholdnings- og køretøjsfunktioner.
Kort fortalt er dette en rummelig og veludstyret SUV til en særdeles konkurrencedygtig pris.

- Hvis du skal have en bil i denne størrelse, er man ellers på et helt andet prisniveau. Med Maxus Euniq6 får du en stor SUV til prisen af størrelsessegmentet under, siger Country Manager i Danmark, Steffen Vilstrup.


2500 biler til Norden

Vilstrup fortæller at importøren RSA totalt vil modtage 2500 biler i løbet af året, som fordeles på hele Norden.

-Vi har store forventninger til salget af Euniq6 SUV, og tror dette er en el-bil som opfylder et længe ventet behov for familier som ønsker en stor elektrisk SUV med meget plads til en rimelig pris.Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et van-mærke ejet af det kinesiske selskab SAIC Motors. SAIC Motor - eller Shanghai Automotive Industry Corporation - er producent og ejer af SAIC Maxus’ person- og varevogne, og er Kinas største børsnoterede bilproducent. I 2020 solgte de hele 5,6 millioner biler alene i Kina og har haft enorm vækst i de senere år. Virksomheden blev grundlagt i 1958 og er gået fra at være en traditionel industrivirksomhed til at blive en verdensomspændende leverandør af biler og mobilitetstjenester. På verdensplan rangerer SAIC Motors som den syvendestørste bilproducent og er kendetegnet ved at være en fremadrettet producent med fokus på udvikling og innovation.

SAIC Maxus blev grundlagt i 2011 og har været på det nordiske marked siden 2018. Siden da har mærket haft succes i alle de nordiske lande, og er blandt de bedst sælgende elbiler i de nordiske lande. RSA er i dag importør af Maxus til Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Island, Færøerne og Grønland.