2021 blev året hvor Maxus for alvor blev sat på Danmarkskortet som en af de vigtigste aktører for elektriske erhvervskøretøjer i Danmark.

Nu fylder MAXUS 3 år og der er sket meget siden begyndelsen.

-Vi er stolte og taknemlige for tilliden fra både kunder, forhandlere og samarbejdspartnere. Vi fortsætter vækstrejsen for MAXUS i Danmark og vi har mange nye tiltag på vej til at elektrificere dagligdagen for erhvervslivet i Danmark, siger Manager Director i RSA Danmark, Steffen Vilstrup.

Flere modeller på vej

Maxus udvider modelprogrammet med flere forskellige modeller i løbet af 2023.
Lastbilen MAXUS EH300 er netop kommet og de to første er allerede solgt. EH300 kommer med et 127,74 kWh batteri og en egenvægt på 3500 kg.

Varebilen MAXUS e-Deliver 7 kommer i slutningen af året i størrelserne 5,9m³ og 6,7m³.

-e-Deliver 7 har den perfekte størrelse til håndværkeren og vi forventer meget stor interesse for netop denne varebil. EH300 er et nicheprodukt og denne vil derfor ikke blive solgt via vores forhandlernetværk som vi gør i dag. El-lastbiler er i sin spæde start i markedet i Danmark, men vi forventer at Maxus EH300 kan blive starten på en elektrificering af lastbiler i Danmark. Lastbilen med en totalvægt på 7,5 ton får en imponerende lasteevne på 3200 kg afhængig af opbygning, siger Manager Director i RSA Danmark, Steffen Vilstrup.


Om RSA Danmark

RSA Danmark er en filial af RSA Norge. RSA Danmark er importør af bilmærkerne MAXUS, BYD LCV, JAC Motors og snart KG Mobility.

RSA er en nord-europæisk bilimportør i 12 lande, og har tæt på 250 forhandlere. Selskabet opnåede i 2022 en omsætning på over 6 milliarder norske kroner og 11.000 solgte biler. Som et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936, har RSA udviklet stærke brands i flere markeder.

RSA har i dag hovedkontor i Drammen, og har også veletablerede kontorer i Danmark, Sverige, Finland, Polen og Tyskland. RSA har allerede opbygget et stort forhandlernetværk som strækker sig over hele Nord-Europa med mærkerne Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD og JAC.


Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et van-mærke ejet af det kinesiske selskab SAIC Motors. SAIC Motor - eller Shanghai Automotive Industry Corporation - er producent og ejer af SAIC Maxus’ person- og varevogne, og er Kinas største børsnoterede bilproducent. Virksomheden blev grundlagt i 1958 og er gået fra at være en traditionel industrivirksomhed til at blive en verdensomspændende leverandør af biler og mobilitetstjenester. På verdensplan rangerer SAIC Motors som den syvendestørste bilproducent og er kendetegnet ved at være en fremadrettet producent med fokus på udvikling og innovation.

SAIC Maxus blev grundlagt i 2011 og har været på det nordiske marked siden 2018. Siden da har mærket haft succes i alle de nordiske lande, og er blandt de bedst sælgende elbiler i de nordiske lande.

Maxus er på kort tid blevet en solid konkurrent på det danske el-varebilmarked og har lige nu et stærkt forhandlernetværk på 33 forhandlere fordelt i hele Danmark.