Et stigende antal virksomheder skifter fossilbiler ud med el, og i Østjylland er antallet mere end seksdoblet på tre år. Risskov Total Maler har netop udskiftet hele flåden med 8 elektriske Maxus e-Deliver 3.

-At køre på el er noget, mange går meget mere op i – også når der skal vælges maler. Det er fremtiden, og så er det blevet nemmere, fordi der er langt flere ladestandere i dag, og fordi bilerne er bedre, fortæller Mahmoud Taha, der er er direktør i Risskov Total Maler.

- Jeg vidste ikke helt, om jeg troede på, at de kunne køre langt nok på en ladning, men jeg fik lov at låne en bil i en uges tid, og det fungerede bare uden problemer, lyder det fra Mahmoud Taha, der estimerer at spare omkring 25.000 kroner per bil årligt.

På få år er salget af elektriske varebiler steget markant og flere virksomheder tager et aktivt valg om at køre i elbil.

-Flere virksomheder skifter til elvarebiler, og det er en positiv udvikling med stor signalværdi. Udover at det er godt for miljøet, kan det også have en betydelig indvirkning på de totale omkostninger for virksomhedernes flåder, siger Steffen Vilstrup, Manager Director fra Maxus Danmark.

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et van-mærke ejet af det kinesiske selskab SAIC Motors. SAIC Motor - eller Shanghai Automotive Industry Corporation - er producent og ejer af SAIC Maxus’ person- og varevogne, og er Kinas største børsnoterede bilproducent. Sidste år solgte de hele 6 millioner biler bare i Kina, og har haft enorm vækst de sidste år.

Virksomheden blev grundlagt i 1958 og er gået fra at være en traditionel industrivirksomhed til at blive en verdensomspændende leverandør af biler og mobilitetstjenester. På verdensplan rangerer SAIC Motors som den syvendestørste bilproducent og er kendetegnet ved at være en fremadrettet producent med fokus på udvikling og innovation.

SAIC Maxus blev grundlagt i 2011 og har været på det nordiske marked siden 2018. Siden da har mærket haft succes i alle de nordiske lande, og er blandt de bedst sælgende elbiler i de nordiske lande. RSA er i dag importør af Maxus i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Island, Færøerne og Grønland.

MAXUS - ELECTRIFYING THE FUTURE