SAIC Maxus har nået en stor milepæl med produktionen af bil nummer 1 million.

SAIC Maxus markerede for nylig en stor milepæl med produktionen af 1 million biler. Begivenheden fandt sted ved SAIC Maxus Wuxi-fabrikken i Shanghai, hvor bil nummer en million blev rullet ud af fabrikken - godt 13 år efter produktionen af den aller første bil.

Maxus gjorde sit indtag på det norske marked i 2018, og siden har importøren RSA udvidet virksomheden til Danmark, Sverige, Finland, Polen, Tyskland og Island. Med stadig øgende markedsandele og et voksende forhandlernetværk, har Maxus etableret sig som en betydelig aktør inden for elektriske biler.

Med både person- og varebiler i sin portefølje, har Maxus totalt lanceret 12 modeller på det nordiske marked siden 2018. Maxus tilbyder i dag Danmarks bredeste udvalg af elektriske varebiler, med en varerumsvolume fra 2,2-20 m3.

SAIC Maxus solgte totalt 203.567 biler i 2023 – en vækst på 7% sammenlignet med 2022. Bilproducenten har specielt opnået stor vækst inden for eksportsektoren de sidste år, og af totalsalget blev 96.654 biler eksporteret til andre lande i 2023.

SAIC Motors – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er producenten og ejeren bag SAIC Maxus-biler og varebiler. SAIC Motors solgte i alt 5.025.295 biler i 2023.


Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmærke som ejes af det kinesiske selskab SAIC Motors. SAIC Motors er producenten og ejeren bag SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterede bilproducent. Sidste år solgte de hele 6 millioner biler bare i Kina, og har haft enorm vækst de sidste år.

Virksomheden blev grundlagt i 1958 og er gået fra at være en traditionel industrivirksomhed til at blive en verdensomspændende leverandør af biler og mobilitetstjenester. På verdensplan rangerer SAIC Motors som den syvendestørste bilproducent og er kendetegnet ved at være en fremadrettet producent med fokus på udvikling og innovation.

SAIC Maxus blev grundlagt i 2011 og har været på det nordiske marked siden 2018. Siden da har mærket haft succes i alle de nordiske lande, og er blandt de bedst sælgende elbiler i de nordiske lande. RSA er i dag importør af Maxus i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tyskland, Island, Færøerne og Grønland.


Om RSA

RSA er en komplet nordisk bilimportør af person- og varebiler, med hovedkontor i Norge, og har også veletablerede kontorer i Danmark, Sverige, Finland, Polen og Tyskland.

Som et privatejet selskab med historie helt tilbage til 1936, har RSA udviklet stærke mærker i de skandinaviske markeder. RSA har opbygget et stort forhandlernetværk som strækker sig over hele Nord-Europa med mærkerne Suzuki, Isuzu, Maxus, BYD, JAC og KGM. RSA har opbygget et solidt forhandlernetværk med over 300 forhandlere.

RSA Danmark er en filial af RSA i Norge og er importør af bilmærkerne MAXUS, BYD LCV, JAC og KGM.